home


jaartraining

workshops

tochten

wilderniskids

coaching

natuurlijke heling

marijke van langen

aanmelden

partners

contact


Ga naar facebook

 


Kom kennis maken met Wildernisschool de kleine wilg!

Je thuis voelen in de natuur, durven verdwalen en de weg terugvinden, intense natuurervaringen, je opnieuw verbinden met je eigen 'oer-gevoel', leren van de dieren en planten om je heen, op blote voeten wandelen............ hoor jij die roep ook???? Kom kennis maken met Wildernisschool De kleine wilg!!!

Op 23 augustus 10.00 uur geef ik weer een Introductie workshop natuurbeleving in de Amsterdamse Waterleiding Duinen In deze workshop leer je je zintuigen in te zetten om bewuster te worden van je natuurlijke omgeving. Vossenpas, breedkijken, een zintuigzit, kom mee en kom je verwonderen! Neem een zitlap mee en bij slecht weer regenkleding.

Lokatie: Amsterdamse Waterleiding Duinen, Ingang De Oase, Vogelenzang.
Kosten: geen

Eind september start ook de jaartraining natuurbeleving / Mens en Natuur weer!!! Voor wie een voorproefje wil: dit je kans!
 

De mobiele telefoon mag uit, het horloge mag af. In de natuur is er alleen het nu. Op open en speelse wijze leert de kleine wilg mensen zich weer verbinden met de natuur en zich daar thuis te voelen: van sporen lezen tot overleven, van vogeltaal tot eetbare planten. De kleine wilg gebruikt coyote-teaching en 8 shields mentoring als lesmethode. Dit is een oeroude lesmethode gebaseerd op de kennis van natuurvolkeren van over de hele wereld. Ze gaat uit van natuurlijk leren, en is gebaseerd op nieuwsgierigheid, verwondering, het gebruik van de zintuigen en het leren vertrouwen op je gevoel.


Op zaterdag 26 september start tevens de nieuwe jaartraining natuurbeleving in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Een jaar lang kan je elke maand rondom een thema een hele dag mee naar buiten! Elke cursusdag brengt nieuwe ontdekkingen en verwondering.


. ”De maandelijks terugkerende bosdagen maken me bewust van de pure schoonheid van de natuur, van al het moois dat om ons heen leeft en altijd in beweging is. Het brengt me tegelijkertijd dichter bij mezelf, het maakt me blij om te struinen en van alles te ontdekken. “ (Femke)


Een dag met de kleine wilg de natuur in is alsof je even helemaal los komt van tijd. Juist omdat ze er voor zorgt dat je je totaal verbindt met alles om je heen. Je kijkt, voelt, luistert, ruikt en proeft om letterlijk en figuurlijk steeds verder het bos in te verdwijnen. Dan ineens is de dag weer voorbij en stap je terug je leven in. Verrijkt, vervult en opgeladen.” (Fiona)

Voor kinderen heeft de kleine wilg het ‘Wilderniskids’ programma. Ga je mee de duinen in! We beleven elke keer weer nieuwe spannende avonturen! Wat dacht je van: Hutten bouwen, dwaaltochten, sluiplessen? Je leert alles om in het bos te kunnen leven. Wilderniskids middagen zijn voor kinderen vanaf 7 jaar tot 11 jaar. Let op: je wordt altijd vies!

Marijke van Langen oprichtster van wildernisschool de kleine wilg volgde vele overlevingscursussen in binnen en buitenland.
Voor aanmelden en informatie: info@dekleinewilg.nl
 
   

info@dekleinewilg.nl